10 000 Pasi pentru Sanatate la Menopauza

Numarul de 100 000 de pasi a fost stabilit initial de un medic japonez, urmare a studiilor facute pentru o companie japoneza, care in 1960 a lansat primul pedometru. Mersul activ se asociaza cu o sanatate buna, si el ar putea fi considerat ca o “pilula magica” pentru ca imbuntateste activitatea inimii, circulatia sanguina si limfatica a picioarelor, regleaza tensiunea arteriala, ajuta la scadere poderala, reduce riscul de cancer si moarte prematura, previne declinul cognitiv cauzat de Alzheimer, sporeste logevitatea si genereaza o calitate mai buna a vietii.


In conformitate cu cercetarile facute la Universitatea din Kansas, mersul activ ar avea efect asupra mitocondriilor, raspunzatoare de producerea energiei in celula. Exista o stransa legatura intre mersul activ si mitocondrii, el generand un stress oxidativ ce stimuleaza formarea de noi mitocondrii in muschii, tesuturi si creier. Acest lucru este foarte important, pentru ca se pare ca declinul si scaderea numarului mitocondriilor ar avea legatura cu instalarea Alzheimerului.


10 000 Pasi pentru sanatate la menopauza, practicati zilnic, tin in control greutatea corporala ajutand la evitarea instalrii obezitatii care reprezinta o cauza a multor boli.


Acum cativa ani, am inceput sa practic mersul activ progresiv, si treptat am ajuns la 10 000 de pasi. Pe telefon am o aplicatie de sanatate care ma ajuta, pentru ca numara pasii pe care ii fac. De obicei, merg dimineata in parc, unde in circa 1 ½ ora, parcurg aproximativ 8 km si fac 10 000 de pasi. Poate o sa vi se para mult, dar credeti-ma este foarte usor si placut acest mers alert, care nu este agresiv, fiind ca rata de efort intre mersul sportiv si cel lent de plimbare. In tot acest timp, am reusit sa-mi tin greutatea corporala in control cu ajutorul pasilor, sa ma simt energizata, si am o stare de bine.


Deci, pentru sanatatea voastra, luati zilnic “pilula magica “.
Si daca va decideti sa incepeti sa faceti pasii, nu omiteti sa ne dati un feedback pe Fb 10 000 Pasi pentru Sanatate si Reinventeaza-te la menopauza.


Succes la pasi !

Distribuie pe Facebook