MODUL EMOȚII

Menopauza este o etapă firească în viața unei femei și presupune schimbări majore nu doar la nivelul sistemului reproducator, ci și la nivelul stării emoționale.

Dezechilibrul hormonal specific menopauzei îți influențează stările și emoțiile. O consecință comună a acestui fapt este subaprecierea corpului și a valorii feminine.

Simți că încetarea totală a menstruației te invalidează ca femeie?

Costul modulului: 200 RON

Poate fi dificil să accepți asta...

Poate fi dificil uneori să accepți ceea ce se simte ca o nouă versiune a ta, dar noi îți suntem alături și te ajutăm să parcurgi un drum și mai lung decât acesta: să te iubești, poate chiar mai mult decât o făceai înainte.

În acest modul vom discuta despre:

Beneficiile participării la modulul Emoții:

Ce pierzi dacă nu participi la acest modul:

Numele meu este Gwenola Emilia Enciu,
psiholog, cu formare în psihoterapia cognitiv-comportamentală.

Drumul meu în viață a fost presărat cu multe provocări, la fel ca al fiecăreia dintre noi. Am lucrat în corporații, pe partea comercială și m-am implicat atât de mult încât am uitat de mine însămi. Nevoile mele personale și emoțiile mele au fost adânc îngropate sub un munte de „to do”. A fost nevoie de un burnout și o menopauză timpurie ca să decid o schimbare în bine.  Am trăit cu acest burnout o lungă perioadă fără să știu ce este, ascunzându-mi simptomele și rușinându-mă de ele. Multe dintre noi acceptăm cu aparentă seninătate stresul în viața de zi cu zi și nu de putine ori, chiar și când este copleșitor, îl negăm și zâmbim frumos – în timp ce sufletul ne plânge…

 

Începutul conștientizării mele, ca ființă care chiar contează, este intrarea la Facultatea de Psihologie din Cluj. M-am mutat acolo cu copiii mei, care aveau trei anișori iar viața mea a început să intre pe făgașul ei. Curajul de a face asta la 40 de ani l-am găsit în mijlocul unei crize în viata de cuplu, și în plină criză economică. În ciuda oricărei rațiuni mi-am ascultat vocea interioară. A fost parcă pentru prima oară când nu am mai negat ceea ce simțeam și ceea ce imi doream cu adevărat.

 

Între timp au trecut 15 ani, perioadă în care mi-am valorificat dorința de a-i ajuta pe cei din jur. Am lucrat în fundații, cu beneficiari cu probleme grave de sănătate mintală, am lucrat cu adulți și copii în terapie individuală și în proiecte educaționale. În tot acest răstimp nu am fost scutită de provocări și stres, dar am caștigat enorm în bucuria de viață prin faptul că am învățat, din ce în ce mai mult, să-mi îmbrățisez emoțiile, să le accept și – odată cu ele – să mă accept și să mă iubesc cu adevărat pe mine insămi.

 

La ora actuală practic psihoterapie individuală online și în cabinet, urmărind – cu din ce în ce mai mult interes – integrarea practicilor somatice și a sonoterapiei pentru a adresa vindecarea   ființei ca întreg. Îmi place să lucrez cu blândețe și onorez persoanele cu care interacționez, deoarece fiecare reprezintă o oglindă în care mă regăsesc.

Ce spun femeile

O urmăresc pe Vania de ceva vreme, a intrat natural în rețeaua mea de prieteni pe canalele de socializare. Proiecte inedite pentru proaspete mame, interviuri, seminarii, întâlniri online cu doamnele din comunitatea ei în pandemie. Iată că a venit o zi când nu am înțeles ce mi se întâmplă, apărând incontinența urinară. În timp ce făceam sport sau când strănutam era frecventă pierderea de urină. Am prins curaj și am sunat la Active Center. În câteva minute Vania mi-a explicat ce mi se întâmplă și m-a invitat la un consult. Medicul ginecolog a confirmat diagnosticul, Vania mi-a propus sesiunea de informare despre perineu, programul online de gimnastică perineală și utilizarea dispozitivului Epi No (monitorizează perfect modul de efectuare a exercițiilor Kegel). În două săptămâni am început călătoria alături de ea. Atentă, livreaza informații pe înțelesul tuturor, exerciții de gimnastică perineală diverse, program utilizare Epi No, primesc răspunsuri la toate întrebările. Multumesc, Vania, pentru călătorie. Sper să ne revedem în curând!
Anca P.
Sunt atât de recunoscătoare pentru reîntâlnirea online, cu Vania, de astăzi! Am întalnit-o prima dată în toamna anului 2008 și mă inspiră de fiecare dată când interacționez cu activitatea ei. Autenticitatea, dedicarea și profesionalismul ei m-au fascinat mereu. Locuiesc în Germania din anul 2019, sunt medic generalist și mama a cinci copii. Am sărbătorit împreună cu soțul meu, nu demult, aproape trei decenii de viață împreună și îmi doresc ca următoarele decenii ale vieții noastre de cuplu să fie savurate și mai plenar, în toate aspectele ei (sexual, psiho-emoțional, spiritual). Am participat la evenimentul online din seara aceasta, având în vedere că traversez o etapă foarte nouă și interesantă a vieții, în care premenopauza se face resimțită. Am încredere în imbatabila experiență a Vaniei și am nevoie de îndrumările atât de practice și accesibile ale unui profesionist de încredere, așa cum este ea. Dragă Vania, îți mulțumesc pentru informațiile atât de utile pe care le-am aflat astăzi, abia aștept să ne revedem în august și îmi doresc din tot sufletul să particip la următoarele tale evenimente pe această temă!
Mirela Ciontoiu
Medic Medicina Generala

Când va avea loc modulul?

MODUL EMOȚII

200 RON one time fee
 • conștientizarea emoțiilor și a corpului prin practici somatice
 • discutarea credințelor legate de propria persoană
 • aplicarea terapiei cu sunete - protocolul Safe & Sound, de la Integrated listening System ce vizează relaxarea sistemului nervos

Garanție 14 zile

Nu ești mulțumită, ai banii inapoi – Garanția 100%!

Dacă intri în program și nu ești mulțumită de ce ai primit, îți returnăm banii.

Garanția asta e valabilă 14 zile de când începe programul/ modulul și îți este oferită pentru a te elibera de conflictele tale interioare.

Vrem să te concentrezi 100% pe deprinderea cunoștințelor și abilităților.

Întrebări frecvente

 • Oprirea menstruației
 • Bufeuri
 • Transpirații nocturne
 • Creștere în greutate
 • Insomnie
 • Depresie
 • Energie scăzută
 • Gânduri difuze
 • Palpitații
 • Dureri de cap
 • Pierderea masei osoase

*Nu toate femeile au aceste simptome

Tratamentele hormonale pot fi luate în considerare doar după o consultare prealabilă cu medicul ginecolog. Există însă soluții naturale care ajută la diminuarea acestor simptome:

 • Evitarea mâncărurilor condimentate
 • Fără cafea, țigări, băuturi alcoolice
 • Mișcare regulată: mers, yoga, pilates
 • Eliberați-vă de stres și tensiuni
 • Dieta sănătoasă

Modificările hormonale de la menopauză produc uscăciunea mucoasei vaginale, ceea ce poate da o stare de disconfort și chiar de durere în timpul relației intime sexuale. Se pot atenua aceste simptome făcând zilnic exercițiile Kegel. Practicarea lor stimulează secreția unor glande din pereții vaginului care produc lubrifianți naturali.

Costul modulului: 200 RON