CÂNTARUL ȘI SLĂBILTUL

Fără să mai fie o simplă provocare estetică, în ziua de azi, greutatea corpului, prea mare sau prea mică, poate indica o problemă de sănătate.

Din acest motiv, primim recomandarea să ne monitorizăm frecvent greutatea și, pe bună dreptate, dacă am fi mai riguroși în acestă privință, poate lucrurile nu ar mai scăpa de sub control atât de des. Nu ne referim aici la obsesia zilnică de a ne urca pe cântar, ci la obiceiul sănătos de a ne verifica greutatea săptămânal sau la 3 zile pentru persoanele aflate în procesul de slăbire.

Cântarul, este bine să-l vedem ca „un aliat”, un instrument care să ne ferească de acumularea de kilograme peste greutatea normală sau de o scădere în greutate mai mult decât este necesar.

Dar ce tip de cântar să folosim?

Pentru nevoile omului modern, cântarul tradițional nu mai este la fel de eficient ca cel inteligent.

Un cântar corporal inteligent ne oferă mai multe informații decât simpla măsurare a greutății.

El ne poate ajuta să descoperim anumiți factori care influențează valoarea greutății noastre.

Și dacă tot ne-am hotărât să ne schimbăm stilul de viață, iată care sunt cele mai importante funcții pe care e bine să le urmărim atunci când achiziționăm un cântar de diagnoză personală:

1. Greutate.

2. Procentul de grăsime corporală.

3. Procentul de apă din corp.

4. Masa musculară.

5. Rating fizic.

6. Rata metabolică bazală ( Kcal ).

7. Vârsta metabolică.

8. Masa (mineralizarea) osoasă – monitorizarea este foarte utilă în perioada menopauzei.

9. Nivelul grăsimii viscerale (grăsimea de pe organe).

Pentru a fi sănătoși, cu toții avem nevoie de puțină grăsime. Este vitală pentru funcțiile corporale de bază, dar o cantitate prea mare de grăsimi poate să ne dezechilibreze metabolismul și să dezvoltăm afecțiuni grave de sănătate.

Dacă explorăm corpul cu ochiul liber, nu reușim să identificăm cantitatea totală de grăsimi care se găsesc în interiorul cavității abdominale și care învăluie organele. Aceste grăsimi pot fi în realitate în procent mai mare decât conșientizăm noi. Utilizând un cântar inteligent putem măsura ușor grăsimea viscerală și sesiza la timp dacă ea ne pune sau nu în pericol funcționalitatea organelor și implicit sănătatea.

Indicatorii enumerați ne pot ajuta să rămânem încadrați în niște limite benefice, proprii fiecărei persoane, limite pe care este bine să le stabilim împreună cu un profesionist, pentru a nu trăi, cu impresia greșită, că informațiile din manualele de utilizare ale cântarelor sunt valabile tuturor oamenilor.

Tu ce cântar folosești?

Un vis fără acțiune rămâne întotdeauna doar un vis.

Orice vis începe întotdeauna cu un plan de acțiune.

Distribuie pe Facebook