Vopseaua de păr și declanșarea simptomelor de perimenopauză și menopauză

În zilele noastre sunt multe femei care aleg să-și schimbe nuanța sau culoarea părului, folosind vopsele de păr. Aceste vopsele sau creme colorante, au înscrise pe ambalaj anumite atenționări, dar ingredientele care fac parte din compozitia lor, prin efectele pe care le produc în timp, depășesc cu mult pericolul specificat.

De multe ori, în graba și curiozitatea noastră de a proba vopseaua și de a ne bucura de rezultat nici nu ne mai gândim la conținut și la nocivitatea lui, mai ales că majoritatea, dacă nu, chiar toate componentele notate pe cutie sau pe prospectul din interiorul ei, sunt substanțe chimice pe care doar specialiștii le cunosc.

Cât de bine ne fac aceste chimicale?

Studiile arată că vopseaua de păr, din cauza pigmenților, conservanților și a celorlalte substanțe chimice din compoziție, este toxică pentru ficat, unul dintre cele mai importante organe din corp. Ea se infiltrează în piele și ajunge direct la ficat, unde hrănește virusul Epstein-Barr, un virus prezent la majoritatea oamenilor (femeile având o sensibilitate mărită) și responsabil de multe dezechilibre din corpul nostru, 

Femeile care încep să se vopsească atunci când părul încărunțește, mai ales după vârsta de 35 de ani, se trezesc cu probleme hormonale. Ele asistă neputincioase la simptome specifice perimenopauzei sau mai târziu menopauzei, fără să înțeleagă ce anume le-a determinat starea. În aceste cazuri, foarte rar se ajunge la adevăr și anume, la substanțele chimice din vopseaua de păr clasică, suficiente pentru „a se face vinovate” de declanșarea tulburărilor hormonale.

Există alternative?

Da, putem alege coloranții naturali, cum este hena, decoctul sau infuziile din plante.Toxicitatea lor nu se compară cu a pigmenților  convenționali.Chiar daca este nevoie de vopsirea părului de mai multe ori pentru a obține culoarea dorită, adoptarea unei versiuni mai naturală merită, pentru a ne proteja cu adevărat sănătatea și frumusețea.

NUTRIȚIONIST: CORINA DRAGOMIR

Distribuie pe Facebook